Henk Elenga
'Bistecca alla fiorentina'
31Het bekendste gerecht uit de keuken van Florence is de bistecca alla fiorentina, biefstuk waar je u tegen zegt! Het is met afstand de enige echte biefstuk die je in Florence en omgeving kunt bestellen. Schrik dan ook niet van de portie: een bistecca kan namelijk gemakkelijk meer dan zeshonderd gram wegen! Ik bestelde en rekende af 23 Euro.
Bistecca alla Fiorentina is afkomstig uit Florence en bijna net zo oud als de stad. Het werd voor het eerst gemaakt toen de familie Medici nog aan de macht stond en staat bekend om de luxueuze uitstraling.Traditioneel wordt het gerecht gemaakt van vlees van het Chianina of Maremmana-ras, maar als jij je slager lief aankijkt en hij je een ander prachtig stuk geeft werkt dat net zo goed. Deze T-bone steak is van nature een stuk groter dan een standaard biefstukje, waardoor je het waarschijnlijk zal moeten delen met je tafelgenoten. Van de man man die eten schilderd.
- Jaar: 2015
- Techniek: Olie op linnen
- Hoogte: 50cm
- Breedte: 60cm
- Geschatte waarde / galerieprijs: € 750,-
- Website: